ANKARA / PURSAKLAR - Ahmet Müşerref Muhtaroğlu Ortaokulu

Mrt

Vatan, toprak, bayrak, istiklal diyen

Kendi canı uğruna bize bugünü veren,

Gencecik yaşında kara toprağa giren,

Türk askerim, ruhun şad olsun!

Okulumuzda 17.03.2023 Cuma günü 18 Mart Çanakkale Zaferinin 108. yıldönümü kutlama programı düzenlendi.

Bir milletin şahlanış destanı, çetin şartlar altında büyük işler başaran ecdadımızın diriliş öyküsü olan Çanakkale Zaferi; Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin de atılmasına katkı sağlayan bir destandır.

Bu anlamlı programın hazırlanmasında görev alan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Okulumuz öğrencileri bu anlamlı günü 102. yıl dönümünde şiirler ve çeşitli etkinliklerle kutlamış ve milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u bir kez daha hatırlatmak istemişlerdir. Değerli Şairimiz belirttiği gibi "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!"

Şbt

Velilerimize "Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı" doğrultusunda okulumuz rehber öğretmeni tarafından psikososyal destek eğitimi verilmiştir. Katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

"Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı" doğrultusunda okulumuzda görev yapan tüm öğretmenlrimize rehber öğretmenimiz tarafından psikososyal destek eğitimi verilmiştir.

Şbt

Okulumuz 2. dönem kurul toplantısı 20.02.2023 tarihinde yapılmıştır.

Şbt

Okulumuz 5-6 ve 7-8 sınıflar için ara tatilde açılan DYK kurslarımız hız kesmeden devam etmektedir.

Ock

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 1. dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller.

Ock

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN "OKULUM TEMİZ" PROJESİNDE KAPSAMINDA BİZLER DE GEREKLİ ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLAMIŞ VE YAPILAN DEĞERLENDİRME SONUCU BELGEYİ ALMAYA HAK KAZANDIK.

PURSAKLAR KAYMAKAMIMIZ MEHMET YILDIZ TARAFINDAN TAKDİM EDİLEN BU BELGEYİ ALMAKTA EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE GÖREVLİLERİMİZE OKUL İDARESİ OLARAK TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ.

Ock

Gerek okul kurallarına uyması, gerek sınıfındaki başarısı, gerekse arkadaşlık ilişkileriyle arkadaşlarına örnek olan Aralık ayı öğrencilerimiz eksik olsalar da Okul Müdürümüz tarafından tebrik edildi. Bu örnek davranışlarının devamları konusunda teşvik edilen öğrencilerimize ve onları yetiştiren değerli velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ GAYRETLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI ÜSTÜN BAŞARI BELGESİYLE ÖDÜLLENDİRİLMİŞ OLUP BELGELERİ OKUL MÜDÜRÜMÜZ TARAFINDAN KENDİLERİNE TAKDİM EDİLMİŞTİR.

Ock

İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması düzenlenmiş olup Ortaokul'da 7/A sınıfı öğrencimiz Zeynep AKSOY, İlkokullar'da 3/A Sınıfı öğrencimiz Eymen Kadir AYDOS birinci olmuştur. Yarışmaya katılan her öğrencimiz İstiklal Marşı ruhunu biz izleyicilere yaşatmıştır. Yarışmaya katılan her öğrencimize teşekkür eder başarılar dileriz.

Ara

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÇALIŞMALAR YAPILAN E-TWİNNİNG PROJELERİYLE İLKOKUL VE ORTAOKULUMUZ "OKUL KALİTE LEVHASI"NI ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİKLE OKUL MÜDÜRÜMÜZE VE ÖĞRETMENLERİMİZE BELGELERİ TESLİM EDİLDİ. BİZE BU GURURU YAŞATAN ÖNCELİKLE OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ NEYLAN BATTAL'A, MERVE KASNAK HANCIOĞLU'NA, DİDEM ÇALIŞKAN'A VE ŞUAN YURTDIŞINDAN BULUNAN SALİHA ÖZENDİ'YE  DEVAMINDA PROJEDE EMEK VEREN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİR DAHA GÜZEL BAŞARILARINI TEMENNİ EDERİZ.

Ara

OKULUMUZ 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÇALIŞMALAR YAPTIĞI E-TWİNNİNG PROJELERİYLE OKUL KALİTE LEVHASINI ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR. BİZE BU HAKLI GURURU YAŞATAN OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ MERVE KASNAK HANCIOĞLU'NA, DİDEM ÇALIŞKAN'A ZEHRA ÇALMUK'A VE ŞUAN YURTDIŞINDAN BULUNAN SALİHA ÖZENDİ'YE TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİR DAHA GÜZEL BAŞARILARA İMZA ATMALARINI TEMENNİ EDERİZ.