T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / PURSAKLAR - Ahmet Müşerref Muhtaroğlu Ortaokulu

"KURTULUŞ SAVAŞI'NDAKİ KAHRAMAN TÜRK KADINLARI" PROJE SONU ÇALIŞMALARI

Kara Fatma, Şerife Bacı, Nezahat Onbaşı, Gördesli Makbule, Tayyar Rahmiye, Halime Çavuş, Emir Ayşe ve daha binlercesi. Daha önce bu isimlerden bir veya bir kaçının adını duymuş olmalısınız. 

Türk Milleti'nin bağımsızlık mücadelesi olarak tarihe geçen Milli Mücadele Hareketi (1919-1923), Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla son bulmuştur. Bu ölüm kalım mücadelesinde toplum topyekûn seferber olmuştur.

O dönemde halkın çoğunluğunu oluşturan kadınlar, bu mücadelenin kazanılmasında büyük fedakârlık ve çaba göstermişlerdir. Eşini, kendini, çocuğunu hatta kundaktaki bebeğini feda etmesinin yanında, asil Türk kadını bizzat savaşa katılmanın yanı sıra, cephe gerisinde yaralılara hasta bakıcı ve hemşire olarak, fabrika ve atölyelerde mermi ve cephane üreterek, askerlerin yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılayarak önemli görevlerde bulunmuşlardır.

İşte Türk Kadını, Kurtuluş Savaşındaki bu mücadelesiyle tüm dünyaya ne kadar cesur, kararlı, azimli, güçlü, gözü kara ve fedakâr olduğunu kanıtlamıştır.

Bütün bu bilgiler ışığında okulumuz öğretmenlerinden Saliha ÖZENDİ de "Kurtuluş Savaşı'ndaki Kahraman Türk Kadınları" E-Twinning projesinde yer alarak, kadınlarımızı tarihin tozlu sayfalarından çıkarmış ve gelecek nesillerin de bu bilgiler ışığında büyümesini amaçlamışlardır.

Öğrencilerimiz, öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları bütün çalışmaları tamamlamış ve projenin sonuna gelmişlerdir. Yaptıkları bütün çalışmaları kişisel pano hazırlayarak sergilemektedirler. Sizler de öğrencilerimizin çalışmalarına aşağıdaki linke tıklayarak erişebilir çalışmaları beğenerek destek verebilirsiniz.

Projede görev alan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi, okulumuz ve ülkemiz adına  tebrik eder başarılar dileriz. Onların vesilesiyle bir kez daha aziz şehitlerimiz ve topyekûn vatanımızı savunan herkesi saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Proje Panosu ve beğeni için Link  →  https://padlet.com/salihaozendi24/wubzvy3q0ffkdwgu

20-02-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2021 - Güncelleme: 17.08.2023 11:40 - Görüntülenme: 198
  Beğen | 3  kişi beğendi